Il n'y a aucun article dans votre panier.

Mon panier

Qté: 0
Total: 0
Steve Guerdat

Peter Geerink wint Audi Grote Prijs

mercredi 15 juin 2005

Source: CSI Zuidlaren
Met een prachtige rit als eerste in de barrage wist Peter Geerink uit het Overijsselse Gelselaar de Audi Grote Prijs bij het NIC Zuidlaren op zijn naam te schrijven met Norit Joint Venture. Na het zware en technisch moeilijke basisparcours waren er drie combinaties die zich konden gaan opmaken voor de strijd om de felbegeerde Audi A3.

Naast Geerink waren dat de Nederlander Leopold van Asten en het jonge Zwitserse talent Steve Guerdat. Ze waren als enigen overgebleven van het veld van 38 combinaties die van start gingen in de belangrijkste wedstrijd van het 49-ste Noordelijk Internationaal Concours Zuidlaren.

Ook regionaal favoriet en de tegenwoordig sterk rijdende Albert Zoer gelukte het niet om het basisparcours ongeschonden door te komen. Ook niet Rolf-Göran Bengtsson de Zweed, die zaterdagavond nog de belangrijke Dagblad van het Noorden prijs op zijn naam schreef.

Bouwer Rob Jansen had een erg selectief parcours uitgezet, waar menig ruiter niet zonder kleerscheuren doorheen kwam. Hoewel Geerink als vijfde combinatie zijn foutloze basisparcours aflegde, kwamen er na de eerste vijftien ritten, waarin ook Guerdat met Rolex van Berkenbroeck van Stal Tops en Van Asten met VDL Groep Spiga van stoeterij Duyselhof uitkwamen, geen nieuwe barragedeelnemers meer naar voren. Winnaar Geerink omschreef het parcours als zwaar. “Maar”, aldus de dolgelukkige winnaar die nog niet eerder in Zuidlaren had gewonnen, “wanneer er een grote prijs wordt verreden, mag je er ook wel iets voor doen. Het was een technisch moeilijke rit.

Je moest diverse malen keuzes maken hoeveel galopsprongen er tussen de hindernissen gemaakt moesten worden.” Voor Geerink was de keus hoe van start te gaan als eerste barragedeelnemer niet moeilijk. “De andere twee combinaties kunnen ook snel rijden, dus was het voor mij alles of niets.” Het werd alles voor de 40-jarige en hij kon na afloop met een uitermate tevreden gezicht de sleutels van de 27.000 euro kostende Audi A3 in ontvangst nemen voor bijna 6000 toeschouwers in de nagenoeg uitverkochte Prins Bernhardhoeve. De organisatie van het 49-ste NIC Zuidlaren kijkt met tevredenheid terug op deze editie. Showdirecteur Peter Bollen ziet nog een mogelijkheid de publieksaccommodatie voor de vijftigste editie iets uit te bouwen, maar dan zit het NIC echt aan haar plafond. De afgelopen vijf dagen bezochten 35.500 bezoekers het Noordelijk Internationaal Concours en dat betekende een nieuw record.

02.11.2003

Mécénat

Hofgut Albführen
CHC Horses

Sponsors

Rolex
Land Rover
Hermes
Horseware

Partenaires

Veredus
Artionet Web Agency
TRM
Parlanti Roma
Hypona
Swiza
International Jumping Riders Club
Ce site utilise des cookies à des fins de statistiques, d’optimisation et de marketing ciblé. En poursuivant votre visite sur cette page, vous acceptez l’utilisation des cookies aux fins énoncées ci-dessus.
En savoir plus